Boksen haarlem? Wat voor technieken leer je hier allemaal? 

boksen Haarlem

boksen Haarlem

Ook in Haarlem zijn er verschillende plekken waar je lekker kunt gaan boxen. Maar is boksen nou eigenlijk een goede workout? Motorblok Trainingen. Lange, steady-state duurritten zijn essentieel voor het opbouwen en onderhouden van je snelheid. Ze zijn ook wel bekend als Zone 2-trainingen. Deze aerobe, vet verbrandende ritjes gaan niet op hoge snelheid, maar ze helpen je uiteindelijk om sneller te worden door een enorme aerobe motor te maken. Dit soort dingen ga je allemaal leren bij boksen Haarlem. Wat doet kickboksen met je lichaam? 

boksen Haarlem

Kickboksen geeft je lichaam een enorme energieboost. Door regelmatig te sporten zal je de voordelen gedurende de hele week ervaren. Het stimuleert je bloedsomloop en je spieren krijgen een flinke boost. Minder vermoeid, betere concentratie en ook je stress levels zullen ja een flinke work out flink dalen.

Verschillende boks technieken

Hoewel het uitdelen van stoten er als iets simpels uitziet kan de schijn bedriegen, maar in het boksen zijn er verschillende soorten stoot technieken. Over het algemeen heeft boksen 4 soorten stoten en zo zijn er de jab, cross, hook en uppercut. De “Jab” wordt beschouwd als een simpele en elementaire stoot.

Jab: Voor het oefenen met de Jab moet je je voorste hand gebruiken die niet dominant is en een eenvoudige rechte stoot kan maken. Probeer je hand zo ver mogelijk recht te trekken voor een jab punch. Voor het oefenen buiten sportschool of bokszaal, kan je gebruik maken een bokszak of een speedbag.

Cross: De cross is net zo als een Jab een rechte stoot vooruit. Alleen gebruik je voor de Cross je dominante hand. Houd je voorste voet naar voren, draai je heup ietsjes en gebruik dan je dominante hand om een cross stoot te doen.

Hoek: De hoek stoot is een zeer effectieve manier om jezelf te verdedigen in een bokswedstrijd. Voor het maken van hoeken houd je je armen in een hoek van 90 graden en je voeten in een parallelle positie. Meestal wordt deze stoot gebruikt om het gevecht af te maken, waardoor de tegenstander knock-out is en dus niet meer terug kan vechten. 

Uppercut: Voor uppercut stoten moet je je beiden handen gebruiken om zo hard mogelijk te stoten. Een uppercut is in principe gewoon zo hard mogelijk met de juiste techniek van onder naar boven in iemand slaan. De kracht komt hierbij voornamelijk uit je benen. Ook uppercut wordt gebruikt voor een harde knaller.Sparring: Sparren is vooral om je hand en voetwerk goed te krijgen. Dit zul je hard nodig hebben wij een wedstrijd. Als je niet de juiste verdediging hebt kan je maar zo een uppercut in je gezicht krijgen. Bij boksen Haarlem ga je ook veel van deze technieken leren.