tattoo artiest

Een tattoo opleiding is niet niks. Het is namelijk veel meer dan gewoon met een tattoo machine een tekening maken. Je moet overal heel precies in zijn en je moet ook een beetje anatomie van de huid bestuderen. Het is daarom belangrijk om de juiste opleiding te kiezen en bij de juiste opleider. Ook verschilt de duur van een tattoo opleiding per opleider. Er zijn ook er veel schoonheids regels waar je je aan moet houden zodat er geen gezondheidsklachten bij de klant ontstaan. Een website zoals tattoomasteruniversity.nl geeft hier ook uitleg over.

Oefenen en trainen  

De eerste paar lessen zullen vooral gaan over de anatomie van de huid. Je moet namelijk gaan begrijpen hoe de huid in elkaar zit en het effect van de inkt op de huid. Je huid bestaat namelijk uit drie delen: de bovenste laag, de middelste laag en de onderste laag. Wat wordt uitgelegd tijdens deze opleiding is dat de bovenste laag snel verveld. Dit komt omdat als je bijvoorbeeld krapt aan je huid, er al kleine stukjes huid loskomen van je huid. De tweede laag is de best laag omdat dit een echt leerachtige structuur heeft en je lichaam de inkt daar niet makkelijk kan laten oplossen, Daarom blijft je tattoo dus zitten. De onderste laag is helemaal ongeschikt omdat dit het dichtst bij spier/vetweefsel zit. Dat betekent dus dat als daar inkt wordt aangebracht de meeste inkt wordt opgelost door je huid en dat is weer giftig. 

Steriel werken en hygiëne

Wat ook erg belangrijk is, is steriel werken. De naald van de machine moet altijd schoon zijn, anders kan dit zorgen voor infecties die je natuurlijk ten strengste wilt vermijden. Ook is het erg belangrijk om de juiste naalden te gebruiken, zodat er geen grote wondjes ontstaan. Ook is het belangrijk om met een schone ondergrond te werken en bij bijvoorbeeld rug tattoos met een schone ligplek. Verder is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je altijd met handschoenen aan werkt en dat je inkt gebruikt die legaal is en niet giftig is. Bij interesse is het daarom ook aangeraden om even op een website zoals tattoomasteruniversity.nl te kijken bij interesse, je zal dan ook daar hygiëne regels kunnen vinden.

Werken met een tattoo machine

Natuurlijk wordt er ook in detail uitgelegd hoe je moet werken met een tattoo machine. Hoe veel druk je moet zetten, wat voor naalden je moet gebruiken en hoe je de naald helemaal steriel kunt maken. Je oefent dit allemaal op een oefenhuid, pas na voldoende training mag je met begeleiding een tattoo zetten bij een echt persoon. Tenslotte leer je hoe je na zorg toepast zoals de second skin.