Hoe werkt acupunctuur Arnhem?

acupunctuur Arnhem

acupunctuur Arnhem

Acupunctuur wordt onder Nederlanders steeds populairder. In het verre oosten is het al eeuwenlang de belangrijkste geneeswijze als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze geneeswijze kennen wij dus niet van oorsprong. Acupunctuur kan helpen bij diverse klachten en problemen. Als acupunctuur jou kan helpen kan het gunstig zijn om te kijken naar acupunctuur Arnhem.

acupunctuur Arnhem

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een behandeling in het traditionele Chinese geneeskunde. Deze behandeling kan worden gebruikt voor het verminderen van pijn en symptomen van kwalen en ziektes. Tijdens de behandeling worden er dunne, steriele naaldjes in zogenaamde ‘acupunctuurpunten’ gestoken. Deze punten bevinden zich op de meridianen of energiebanen. Hierdoor kan een acupuncturist de energiestroom beïnvloeden. De naalden worden niet alleen op plekken van pijn gestoken maar ook over je hele lichaam. Met deze techniek kan je lichaam tot rust komen en ontspannen. Tijdens een behandeling worden er meestal 5 tot 12 naalden en gebruikt. Meestal bestaat het hele acupunctuur traject uit 6 tot 12 behandelingen, verdeeld over enkele maanden. 

Waarmee kan acupunctuur jou helpen?

Nu dat je weet wat acupunctuur is, moet je natuurlijk ook weten waar acupunctuur jou bij kan helpen. Zoals eerder vermeld kan acupunctuur ingezet worden bij verschillende klachten. Acupunctuur kan zelfs helpen bij het verminderen van langdurige klachten waar de westerse geneeskunde geen oplossing voor kan vinden. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2003 een uitgebreidt rappport gepubliceert waarin ze de effectiviteit van acupunctuur erkennen. Met dit rapport wilden ze het juiste gebruik van acupunctuur wereldwijd versterken. De effectiviteit van acupunctuur hebben ze in 4 categorieën onderverdeeld. 

  1. Ziekten, symptomen en aandoeningen waar acupunctuur een bewezen effectieve behandeling is.
  2. Ziekten, symptomen en aandoeningen waar acupunctuur een therapeutisch effect heeft, maar waar nog meer onderzoek naar de effectiviteit gedaan moet worden. 
  3. Ziekten, symptomen en aandoeningen waar alleen in een enkel onderzoek een therapeutisch effect is opgemerkt, maar waar acupunctuur de moeite waard is omdat de behandelingen met reguliere en aanvullende behandelwijze lastig is. 
  4. Ziekten, symptomen en aandoeningen waar acupunctuur geprobeerd kan worden onder de voorwaarde dat de therapeut specialistische medische kennis en ervaring heeft en beschikt over adequaat meetapparatuur.